Iskolás gyerekeket érintő kérdések COVID-19 idején

Szülőként számos kérdés felmerülhet benned az iskolákban ebben az időszakban érvényes szabályok kapcsán - igyekeztünk egy helyen, érthető formában összegyűjteni a legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

Hintalovon

2020.11.15.

Összefoglalónkból kiderül: milyen szabályok vonatkoznak a maszkviselésre az iskolákban, hol kötelező a tantermen kívüli oktatási rend, és mi az EMMI által kiadott intézkedési terv? Rendben van-e adatvédelmi szempontból a kötelező hőmérőzés? A szülők bekísérhetik-e gyermeküket az iskolába?

Szakmai összefoglalónkkal szeretnénk segíteni azokat a családokat, akik ebben a megváltozott helyzetben szeretnének könnyen érthető információhoz jutni.

Maszkviselés, kötelező hőmérőzés és tantermen kívüli oktatás

A leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszoló, letölthető anyagunk érinti a kötelező maszkhasználat jogszabályi és intézményi hátterét, az intézkedési tervhez kapcsolódó eljárásrendet, az abban megjelenő kritériumokat (milyen esetekben tekintendő valaki covid-19 gyanúsnak), az iskolába való visszatérés feltételeit, és a mindezekhez kapcsolódóan felmerülő esetleges adatvédelmi, illetve kommunikációs bizonytalanságokat.

Az iskolák a 484/2020. (XI.10) Kormányrendelet szigorító intézkedései, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiadott határozata, és intézkedési terve alapján határozza meg mindennapi működését a jelenlegi veszélyhelyzetben.

Összefoglalónkat a legfrissebb jogszabályi rendelkezések, intézkedési terv ajánlásai, gyermekjogi szempontok és a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) állásfoglalása alapján állítottunk össze.

Adatkezelési sarokpontok

Rendkívül nehéz feladat elé állította a jelenlegi helyzet a digitális távoktatás valamennyi szereplőjét, így köztük a diákokat, szülőket és pedagógusokat is. Ezért szedtük össze röviden azokat a legfontosabb előírásokat, javaslatokat és jó gyakorlatokat, amik segíthetnek eligazodni a digitális oktatás adatvédelmi szabályainak útvesztőjében. Összefoglalónkat a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság (NAIH) 2020/7127. sz. Tájékoztatója alapján állítottuk össze.

A tantermen kívüli oktatás számonkérési módjaival kapcsolatos további szakmai anyagainkat itt találja.

[woo_product_slider id=”4796″]

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Lili és a bátorság: Te tudod- titoknyitogató füzet

Mia különbség jó és rossz titok között? Ilyen és ehhez hasonló nehéz témákat jár körbe Te tudod- titoknyitogató fűzet.

Cikkajánló

×
×

Cart