Kapcsolatfelvételi tájékoztató felnőtteknek

kapcsolatfelvétel

Hintalovon

2020.01.01.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Gyermekjogi Központja által nyújtott szolgáltatások (ügyiratok átnézése, jogi vélemény kialakítása, tanácsadás, állásfoglalás megküldése, stb.) igénybevételének feltétele a jelen Kapcsolatfelvételi tájékoztatóban foglaltak elfogadása, illetve tudomásulvétele, melyről a szolgáltatást igénybe vevő személy jelen dokumentum aláírásával írásbeli formában megfelelően visszajelez a Gyermekjogi Központ felé. Ennek lépéseiről az alábbi dokumentum végén tájékozódhat.

A fentieknek megfelelően – mint a Központ szolgáltatásait igénybe vevő személy – kijelentem az alábbiakat:

 1. Elfogadom, és tiszteletben tartom, hogy a Központ működési alapelve a gyermekjogi megközelítés, amelynek értelmében bárki is keresi fel az Alapítványt – a gyerek maga, törvényes képviselője, bizalmi felnőtt vagy egyéb szervezet, intézmény –, a Központ minden esetben az ügyben érintett gyerek legfőbb érdekét képviseli.
 2. Elfogadom, hogy a Központ szakmai közös együttműködés, csapatmunka keretében dolgozik, és ügykezelése során kiemelt fontosságú az érintett gyerek(ek) ügyében eljáró szakemberek körében lefolytatott esetkonzultáció. Ennek megfelelően a Központ működése keretében főszabály szerint nem születhetnek egyszemélyes formában hozott döntések a beérkezett ügyeket érintően.
 3. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam rendelkezésre bocsátott dokumentumokat, illetve információkat a Központ a vele együttműködő ügyvédi irodákkal (Réczicza Dentons, DLA Piper, Hogan Lovells, Baker & McKenzie) – komplex jogi segítségnyújtás céljából – esetlegesen megossza.
 4. Megismertem és elfogadom a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Adatvédelmi Nyilatkozatát, amely elérhető és megismerhető az Alapítvány mindenkori irodájában papír alapon, illetve a www.hintalovon.hu/adatvedelmi-nyilatkozat oldalon. Önkéntesen, határozottan és megfelelő tájékoztatáson alapulva hozzájárulok, hogy az Alapítvány – mint adatkezelő – az alábbi személyes adataimat kezelje: 1.) az ügyben érintett gyerek(ek) neve, születési helye és ideje, továbbá bármilyen egyéb a megkereső által önkéntesen a Központ rendelkezésére bocsátott személyes adatot tartalmazó irat/dokumentum 2.) a Központot megkereső neve, e-mail címe, ill. egyéb, a megkereső által önkéntesen a Központ rendelkezésére bocsátott személyes adatot tartalmazó irat/dokumentum. Tudomásul veszem továbbá, hogy az adatkezelés időtartama, illetve az adatok törlésének határideje: az Adatvédelmi Nyilatkozat 5.2. pontja alapján történik.
 5. Megértettem, hogy a Központ jelzőrendszeri tagként köteles a tudomására jutott gyermekbántalmazást, veszélyeztetést, illetve annak gyanúját a gyermekvédelmi jelzőrendszer felé írásban jelezni – kivéve, ha az ügyben ebből kifolyólag már eljárás van folyamatban, avagy a Központ a szakmai mérlegelése körében az ügyben a titokdoktor-protokoll módszerét kívánja alkalmazni.
 6. Kijelentem továbbá, hogy az ügykezelés menetét az alábbiaknak megfelelően megismertem:
  – Amennyiben a Központ kizárólag az érintett gyerek(ek) törvényes képviselője által került felkeresésre, továbbá ezen törvényes képviselő kér a Központtól általános jogi tanácsadást az adott ügyben, a Központ a rendelkezésre álló iratok alapján gyermekközpontú gyermekjogi tanácsot nyújt.
  – Ha a Központot kizárólag az érintett gyerek(ek) egyik törvényes képviselője kereste fel, és tőle a Központ – visszajelzését követően – az ügyben történő közreműködés céljából meghatalmazás megadását kéri, a törvényes képviselő az aláírásával egyúttal elismeri és vállalja, hogy az érintett gyerek(ek) másik törvényes képviselőjét megfelelően tájékoztatta a Központ gyermekjogi közreműködésének tényéről.
  – Amennyiben a Központ nem az érintett gyerek(ek) törvényes képviselője által került felkeresésre, a Központ az ügyben érintett gyerek(ek) legfőbb érdekének megfelelően saját hatáskörben dönt abban a kérdésben, hogy a megkeresést követően elsőként az érintett gyerek(ek) törvényes képviselőjét keresi fel az ügyben, avagy a gyermekvédelmi jelzőrendszeren belüli esetkonzultációt kezdeményez.

Kijelentem, hogy a fenti tájékoztatóban foglaltakat az elolvasást követően megértettem, tudomásul vettem.   

A fenti Kapcsolatfelvételi tájékoztatóban foglaltak elfogadásának lépései:

 1. Töltse le eszközére a tájékoztató pdf változatát >>itt<<.
 2. Nyomtassa ki a tájékoztató teljes szövegét.
 3. Írja alá/kézjegyével lássa el a tájékoztatót.
 4. Az Ön által aláírt tájékoztatót szkennelje be/fotózza le.
 5. Az aláírt és beszkennelt tájékoztatót egy válasz e-mailben küldje vissza Gyermekjogi Központunk részére a gyermekjog@hintalovon.hu e-mail címre.

 

További tartalmak a témában

ENSZ felmérés

ENSZ felmérés a gyermekjogok érvényesüléséről

Az ENSZ legfrissebb felmérésének célja, hogy feltérképezze a gyermekjogok hazai érvényesülésének helyzetét.

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány

ÖNKÉNTES projekt koordinátort keresünk!

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány. Csatlakozz hozzánk, legyél te is hintalovas!

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja online konzultációt indított

Mondd el az ENSZ-nek, mit gondolsz a klímaváltozással kapcsolatos törekvéseiről, és gyűjtsd össze a gyerekek rajzait, történeteit, véleményét is. Angol, környezetvédelmi és más táborokba is jó program!

Közösségi gyermekvédelem Budaörsön

Egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell. Sokszor mondjuk ezt, de mit is jelent ez pontosan és mit takar a közösségi gyerekvédelem?

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vászontáska: Mi leszek ha nagy leszek? Önmagam!

Támogasd munkánkat, vidd magaddal üzeneteinket! Táskáinkat Hitka Viktória képzőművész tervezte, a szövegeket  a YELON programunk népszerű cikkeiből idéztük.

Szexedukáció szülőknek -10 napos e-mail kurzus

Felvilágosítás – szexedukáció szülőknek – 10 napos e-mail-kurzus

Kell-e a gyerekekkel a szexről beszélgetni? Mikor kell elkezdeni? Nem vagy egyedül kérdéseiddel! 10 napos e-mail-kurzusunk ebben segít!

Je Suis Belle X Hintalovon Unisex Póló “L méret”

Támogasd munkánkat,vidd magaddal üzeneteinket! Legyél te is Hintalovas, és tarts velünk!

Cikkajánló

×
×

Cart