A gyermekvédelem szülőként is fontos

A Pannonhalmi Gimnáziumban működő Védelmi Csoport tagjaként a gyermekvédelem kiemelten fontos terület Szűcsné Villányi Rita számára - a Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán kérdeztük.

Hintalovon

2019.09.16.

“A gyermekvédelem kiemelten fontos számomra és szülőként is érintett vagyok” – Szűcsné Villányi Ritát, Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakkollégium tanárát, a Védelmi Csoport tagját kértük a Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán ajánljon nekünk olyan könyveket, filmeket, előadásokat amelyek segítenek az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértésében.

Mi az Ön személyes motivációja a gyermekvédelem témájában? 

A Pannonhalmi Gimnáziumban működő Védelmi Csoport tagjaként a gyermekvédelem kiemelten fontos terület a számomra. És természetesen szülőként is érintett vagyok.

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amelyre szeretne választ kapni a konferencia után?

Különösen érdekel, hogy mi tanárként illetve Védelmi Csoportként mit tehetünk a bántalmazások megelőzéséért, s vajon a mi gyermekvédelmi elképzeléseink és a Védelmi Csoportunk protokollja mennyire állja meg a helyét magyarországi és nemzetközi viszonylatban. 

Van-e olyan nemzetközi példa, amelyet követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában, a visszaélések megelőzésében?

A finn KiVa program működőképesnek tűnik számomra és talán a magyarországi körülményekhez is adaptálható. De érdekes lehet még az ENABLE Projekt is. 

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértéséhez?

Van-e olyan előadás (TED talks, stb.) amelyet ajánlana nekünk a témában? 

Sajnos, bőséges a választék. Két magyarországi fiatalt emelek most ki: 

Ki az, akit nem hívtunk meg a konferenciára, de meg kellett volna?  

Számos kiváló szakembert hívtatok meg, nincs hiányérzetem. De ha mégis megemlíthetek még valakit, akkor talán a Békés Iskolák program képviselői helyet kaphattak volna a beszélgetésben. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart