A gyermekvédelem szülőként is fontos

A Pannonhalmi Gimnáziumban működő Védelmi Csoport tagjaként a gyermekvédelem kiemelten fontos terület Szűcsné Villányi Rita számára - a Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán kérdeztük.

Hintalovon

2019.09.16.

“A gyermekvédelem kiemelten fontos számomra és szülőként is érintett vagyok” – Szűcsné Villányi Ritát, Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakkollégium tanárát, a Védelmi Csoport tagját kértük a Pannonhalmi Gyerekjogi Szimpózium kapcsán ajánljon nekünk olyan könyveket, filmeket, előadásokat amelyek segítenek az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértésében.

Mi az Ön személyes motivációja a gyermekvédelem témájában? 

A Pannonhalmi Gimnáziumban működő Védelmi Csoport tagjaként a gyermekvédelem kiemelten fontos terület a számomra. És természetesen szülőként is érintett vagyok.

Mi az Ön számára a legfontosabb kérdés, amelyre szeretne választ kapni a konferencia után?

Különösen érdekel, hogy mi tanárként illetve Védelmi Csoportként mit tehetünk a bántalmazások megelőzéséért, s vajon a mi gyermekvédelmi elképzeléseink és a Védelmi Csoportunk protokollja mennyire állja meg a helyét magyarországi és nemzetközi viszonylatban. 

Van-e olyan nemzetközi példa, amelyet követendőnek tart az iskolai bántalmazás megoldásában, a visszaélések megelőzésében?

A finn KiVa program működőképesnek tűnik számomra és talán a magyarországi körülményekhez is adaptálható. De érdekes lehet még az ENABLE Projekt is. 

Van-e olyan könyv, film, bármilyen más művészeti alkotás, amit ajánlana az iskolai bántalmazás és visszaélés könnyebb megértéséhez?

Van-e olyan előadás (TED talks, stb.) amelyet ajánlana nekünk a témában? 

Sajnos, bőséges a választék. Két magyarországi fiatalt emelek most ki: 

Ki az, akit nem hívtunk meg a konferenciára, de meg kellett volna?  

Számos kiváló szakembert hívtatok meg, nincs hiányérzetem. De ha mégis megemlíthetek még valakit, akkor talán a Békés Iskolák program képviselői helyet kaphattak volna a beszélgetésben. 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz – Plakát

Mitől működne jobban a digitális oktatás? Mire van szüksége a gyerekeknek a hatékony online tanuláshoz? Megkérdeztük a gyerekeket!

28 pozitív mondat (Plakát)

Összegyűjtöttünk ehhez 28 mondatot, amivel bátoríthatod a gyerekedet és kifejezheted mennyire szereted őt.

Ismerd meg a jogaidat! Gyerekjogokról gyerekeknek

18 éven aluli vagy és mindig csak a kötelességeiddel jönnek? Ismerd meg a jogaidat is, ez a kiadványunk neked szól! A gyerekjog világnézet:)

Cikkajánló

×
×

Cart