Gyermekjogi 1×1 politikusoknak: szakmai anyag

A Hintalovon Alapítvány ajánlásai: tudd meg, hogy hogyan valósuhatna meg, és hogyan festene a gyerekrészvétel a politikában a gyerekek jogainak tiszteletben tartásával.

Hintalovon

2018.04.13.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány szakmai anyaga felhívja a figyelmet arra, hogy a politikai kampányokban és a politikusok által szervezett rendezvényeken milyen típusú gyermekrészvétel sérti a gyermekjogokat, és ajánlásokat fogalmaz meg a valódi gyermekrészvétel érdekében.

Politikai 1×1, ami világosan kimondja, hogy milyen gyerekjogokkal megy szembe az a politikus, aki felhasználja a gyerekeket politikai célú kampányában.

Téged is zavar, hogy a gyerekeddel pózol egy politikus a saját érdekeit szem előtt tartva? Vagy más sem látsz egy kampány során, mint hogy óvodákba és iskolákba látogatnak a közélet szereplői? Nézd meg ezt a videót és ha egyet értesz vele, te is szólalj fel ellene, mivel abban mindenki egyetérthet, hogy a gyerekek nem biodíszletek.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Online zaklatás- Kérdések és válaszok fiataloknak

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart