Az Adatvédelmi Nyilatkozat összefoglalója

Ez az ismertető egy összefoglalója az Adatvédelmi Nyilatkozatunknak: látni fogod az alábbiakban, hogy milyen típusú információkat gyűjtünk, hogyan használjuk és tároljuk ezeket, és mikor adjuk át más embereknek vagy vállalkozásoknak.
Gyermekjogok az iskolai zaklatásban

Hintalovon

2017.07.02.

Mi a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány vagyunk, és mi vagyunk felelősek az oldalért. Ez egy rövid ismertető arról, hogy mi fog történni azokkal az információkkal (adatokkal), amiket megismerünk rólad, amikor valamilyen módon kapcsolatba kerülsz az Alapítványunkkal (pl. meglátogatod, használod a weblapunkat, stb.).

Ez az ismertető egy összefoglalója az Adatvédelmi Nyilatkozatunknak. Ha esetleg szeretnéd elolvasni az Adatvédelmi Nyilatkozatunk teljes szövegét, megtalálod ezen a linken.

Látni fogod az alábbiakban, hogy milyen típusú információkat gyűjtünk, hogyan használjuk és tároljuk ezeket, és mikor adjuk át más embereknek vagy vállalkozásoknak. Ezen kívül azt is megtalálod itt, hogy neked milyen jogaid vannak a személyes adataiddal kapcsolatban. Mi ugyanis csak a jogaidat tiszteletben tartva használhatjuk ezeket az információkat.

Mi az Alapítványban kötelesek vagyunk:

– tisztelni a személyes adataiddal kapcsolatos jogaidat és segíteni azok érvényesülését,

– bizalmasan kezelni a személyes adataidat,

– betartani az Alapítvány Adatvédelmi Nyilatkozatát,

– és legalább évente átnézni ezeket a szabályokat, és kijavítani, ha valami hiányzik, hogy megfeleljünk az előírásoknak, jogszabályoknak.

Ezt az ismertetőt a weboldalunkon is folyamatosan megtalálod.

Előfordulhat, hogy Időről időre módosítunk az ismertető szövegén. A változásokat ugyanígy elérhetővé tesszük a weboldalunkon a fenti link alatt.

Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy azt érzed, hogy a személyes adataid kezelésével kapcsolatban valami nincs rendben, szólj nekünk (a lenti elérhetőségeken), vagy jelezd a szüleidnek (törvényes képviselőidnek), akik szintén felvehetik velünk a kapcsolatot:

 – nevünk: Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

 – címünk: 1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.

 – e-mail címünk: info@hintalovon.hu

 – telefonszámunk: +36303152032

Mikor kerülhet sor arra, hogy kezeljük a személyes adataidat?

– amikor a ​www.hintalovon.hu weboldalunkon kitöltöd a gyerekeknek szóló űrlapot, mert felvennéd velünk a kapcsolatot;

– amikor mi szeretnénk neked válaszolni vagy felvenni veled a kapcsolatot a megkeresésed után;

– amikor jogi segítséget adunk neked / válaszolunk a megkeresésedre egy erre szolgáló online (Trello) rendszeren keresztül;

– amikor pl. a weboldalunkon böngészel és ilyenkor az oldal vagy a Google Analytics alkalmazás cookie-kat (sütiket) használ;

– amikor a chatbot alkalmazásunkat használod a weblapunkon;

– amikor feliratkoznál a hírlevelünkre;

– vagy amikor a közösségi oldalainkat (Facebook/Google+/Instagram, stb.) látogatod.

Milyen személyes adatokat tudhatunk meg rólad?

Ha a fentiek közül valamilyen módon kapcsolatba kerültél velünk, akkor az alábbi személyes adataidról szerezhetünk tudomást többek között:

– a neved

– az e-mail címed

– az az időpont, amikor felveszed velünk a kapcsolatot

– esetleg IP cím (kapcsolatfelvételkor vagy hírlevél feliratkozáskor)

– egyéb adatok, amiket megosztasz velünk, vagy amik nekünk pl. az ügyintézéshez szükségesek.

Előfordulhat, hogy úgy szeretnél segítséget kérni tőlünk, hogy fel szeretnéd venni a kapcsolatot a Gyermekjogi Központunkkal. Ilyenkor valószínűleg a fent felsoroltakon túl egyéb személyes adatot is megosztanál velünk. Mi ilyenkor az általad megadott információkat egy erre megfelelő – Trello elnevezésű – biztonságos online rendszerben rögzítjük. Itt ügyiratszám alapján azonosítjuk be a te ügyedhez tartozó információkat és egy külön Excel táblázatban vezetjük az e-mail címes elérhetőségedet. Ezekhez a rendszerekhez és adatokhoz csak a Gyermekjogi Központ külön erre engedélyt kapott munkatársai, jogászai férhetnek hozzá, és munkájuk során őket titoktartás is kötelezi. Csak addig tárolhatjuk a megadott személyes adataidat, ameddig az feltétlenül szükséges. Ha lezártuk az ügyedet, amivel megkerestél minket, akkor a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat 30 nap után törölni fogjuk.

Mit csinálunk ezekkel a személyes adatokkal?

Elsősorban kezeljük ezeket az adatokat valamilyen módon. Például ezeknek köszönhetően tudod elérni a weblapunkat vagy a chatszolgáltatásunkat. De ezek segítenek pl. nekünk abban, hogy amikor legközelebb újra a weboldalunkat böngészed, a neked legmegfelelőbb tartalmat tudd nálunk elérni, vagy hírlevélben tőlünk megkapni. Vagy ha elérhetőséget adsz meg nekünk egy űrlap kitöltésekor, akkor így tudjuk veled vagy szüleiddel (törvényes képviselőddel) felvenni a kapcsolatot és válaszolni a kérdéseidre. Ha muszáj, akkor megosztjuk más velünk dolgozókkal a személyes adatokat, akik technikai okokból segítenek feldolgozni vagy tárolni nekünk ezeket. Ez azért történik így, hogy folyamatosan javítsuk a hibákat és fejlesszük a weboldalunkat, alkalmazásainkat: hogy jobban a segítségedre tudjunk lenni, amikor szükséged van rá.

Ki kezeli és dolgozza fel az adatokat?

Az adatkezelő az Alapítvány. Az általunk megismert személyes adataidat mi az Alapítványon belül kezeljük és esetleg megosztjuk más vállalkozásokkal vagy emberekkel, akikkel együtt dolgozunk. Mi mindig gondoskodunk arról, hogy ők is ugyanúgy bizalmasan és biztonságosan kezeljék az adataidat, mint ahogy azt mi tesszük. A személyes adatok feldolgozását az alábbi velünk dolgozó vállalkozások végezhetik:

– amikor a weboldalunkat látogatod meg, akkor a NETDOOR Kft. nevű cég dolgozza fel az adatokat (az ő címük: 1055 Budapest, Akadémia utca 14. fsz 5.);

– amikor pedig a chatbot alkalmazásunkat használod, akkor a Talk-A-Bot Kft. nevű cég dolgozza fel az adatokat (az ő címük: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 5. 2. em. 1.).

Hol tárolódnak az adataid?

Alapítványunk a megismert adataidat a saját rendszerében és a vele együtt dolgozó NETDOOR Kft. nevű cég számítógépes rendszerében tárolja. Kizárólag biztonságos, megbízható eszközökről dolgozunk.

Mennyi ideig tároljuk az adataidat?

A személyes adataidat addig őrizzük meg, ameddig az feltétlenül szükséges pl. ahhoz, hogy használd a szolgáltatásainkat, vagy hogy segítsünk neked, amikor felveszed velünk a kapcsolatot. Akkor töröljük ezeket az információkat, ha már nincs rájuk szükség a fentiek miatt (pl. ha lezártunk egy ügyet, amivel hozzánk fordultál).

Milyen jogaid vannak a személyes adataiddal kapcsolatban?

Ha még nem vagy 16 éves, akkor a szüleid (törvényes képviselőd) beleegyezésével dönthettek arról, hogy a te személyes adataiddal ki mit tesz. Tehát, hogy ki ismerheti meg, kezelheti és dolgozhatja fel ezeket. Ha már elmúltál 16 éves, akkor egyedül dönthetsz ezekről. Ezt a személyes adatok védelméhez való jogot nevezzük információs önrendelkezési jognak.

Bármikor jogod van kérdezni tőlünk vagy tájékoztatást kérni arról, hogy az adatait kezeli-e az Alapítvány. És arról is, hogy ha igen, akkor pontosan milyen adatokat. Bármikor kérheted, vagy tiltakozhatsz az ellen, hogy a rólad megismert adatokat bármilyen módon felhasználjuk a jövőben. Bármikor tudathatod velünk te magad (vagy a szüleiden/törvényes képviselődön keresztül), ha véleményed szerint nem megfelelően használjuk, kezeljük az adataidat.

Ha szerinted megsértettük a személyes adataiddal kapcsolatos jogaidat, bármikor jogod van panaszt tenni az alábbi hatóságnál (a szüleiddel/törvényes képviselőddel):

– név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

– cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

– levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.

– telefonszám: +3613911400

– e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Ha az általad megadott adatok már elavultak, vagy nem helyesek, bármikor kérheted azok kijavítását, vagy kérheted az adataid törlését tőlünk.

Mi kötelesek vagyunk bármelyik fenti kérésedet teljesíteni.

Frissítve: 2020.07.02.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

28 pozitív mondat – Plakát

Összegyűjtöttünk ehhez 28 mondatot, amivel bátoríthatod a gyerekedet és kifejezheted mennyire szereted őt.

Amit felelős felnőttként a groomingról tudni érdemes

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart